Tudtad-e?

  1. Az első írásos feljegyzések a ribiszkéről a középkorból származnak.
  2. A fekete ribiszke levelét és gyümölcsét gyógyászati célra először Peter Forestus használta 1614-ben vizelet nagymértékű csökkenésében szenvedő anuriás betegek kezelésére.
  3. A népi gyógyászat fekete ribiszke levelének főzetét fekélyes sebek kezelésére használja.
  4. A termés tartalmaz karotinokat, a B csoport vitaminjait, P vitamint, C vitamint, amelyek elengedhetetlenek az emberi test egészséges működéséhez.
  5. A fekete ribiszke levél kivonatának bizonyított hatásai: Vérnyomás csökkentő, vizelethajtó, zsíranyagcsere serkentő, nyugtató, érelmeszesedés csökkentő, antibiotikus hatású, valamint lábszárfekély kezelésére is alkalmas.
  6. A fekete ribiszke gyümölcsének jótékony hatásai vannak szakirodalmi adatok alapján: emésztőszervi megbetegedésekre, epe- és májbetegségekre, szív- és érrendszeri megbetegedésekre, kimerültségre és farkasvakságra.
  7. A vadászrepülők pilótái használják, hogy fokozzák éjjeli látásukat, felszállás előtt fekete ribizli szörpöt/sűrítményt fogyasztanak.
  8. Fogyasztásának jelentős előnye, gazdag tartalmi anyagai alapján jótékonyan befolyásolhatja Alzheimer-kórt és a demenciát, valamint számos egyéb betegséget is, mint például az ízületi gyulladásokat, a köszvényt, hasmenést, köhögést és megfázást.
  9. A fekete ribiszke levélkivonatának baktériumölő hatása van.
A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet